Mali var strengt muslimsk, men tillod kvinderne at klæde sig en hel del mere afslappet end i andre muslimske lande.

Mali: Fromme kvinder gik halvnøgne rundt

I middelalderen var det vestafrikanske land Mali et mægtigt rige og en højborg for islam. Men landets kvinder chokerede besøgende fra andre muslimske lande ved at gå topløse rundt og dyrke mandlige venner.

3. november 2016 af Bine iversen

Kvinder i Mali chokerede med deres påklædning

Selv om maleserne var rettroende muslimer, havde de på nogle punkter en anden fortolkning af islam end den, der blev praktiseret i de arabiske lande. Især kvindernes påklædning og opførsel chokerede mange muslimske besøgende:

"Kvindelige tjenere, slavinder og unge piger går nøgne rundt, ikke engang kønsdelene er dækket til. End ikke kongens døtre bærer slør, selv om de har store bryster", fortæller marokkaneren Ibn Battuta og betegner det som “en beklagelig opførsel”.

Ibn Battuta blev også bekymret over den frihed, Malirigets gifte kvinder nød. Da han besøgte Abu Mohammad Yandakin al-Masufi – en malier, som han havde truffet i Marokko – opdagede han, at al-Masufis kone sad i husets gård og talte med en fremmed mand.

"Det er hendes ven. Vores kvinder er ikke som jeres", forklarerede al-Masufi. Det chokerede Ibn Battuta så meget, at han besluttede aldrig at vende tilbage.

Læs mere: Storslået pilgrimsfærd satte Mali på landkortet

Måske er du interesseret i...

Læs også