Getty Images
Skuespillerinde kysser løve

Mennesket tæmmer vilddyret

En skuespillerinde boltrede sig med en kæleløve på 180 kilo – som fik lov at sove i hendes datters seng. Og en excentrisk rigmand fra England forsøgte at tilride sin skildpadde. Her er fem eksempler på dyr udenfor deres rette element.

Struds iføres sok mod stress

En bange struds beroliges med en sok over hovedet, efter den lange rejse fra Sydafrika. Fuglen ankom sammen med en flok artsfæller, som del af The British Empire Exhibition, en gigantisk udstilling om Englands vide imperium. Succesen var dog kortvarig, og udstillingen lukkede året efter med et kæmpe underskud.

TOPFOTO/POLFOTO

London, 3. marts 1924

TOPFOTO/POLFOTO

Skuespiller muntrer sig med kæleløven

Den amerikanske skuespiller og dyreværnsaktivist Tippi Hedren nød ofte solen med sin løve, Neil. Det lidt over 180 kg tunge rovdyr havde fri adgang til at boltre sig i det meste af huset. Neil fik bl.a. lov til at sove i Hedrens datters seng. Efterfølgende har Hedren udtalt, at det var ufattelig dumt at have et fritgående rovdyr i huset.

Getty Images

Californien, USA 1971

Getty Images

Optimistisk rigmand trænede eksotiske dyr

Gennem hele livet samlede, trænede og studerede den britiske videnskabsmand Lionel Walter Rothschild dyr som zebraer, kænguruer og vilde heste. Han var overbevist om, at flere af dyrene kunne tæmmes, og med et stykke grøn salat for enden af en pind forsøgte han fx at lokke sin kæmpeskildpadde til at transportere sig.

alamy/imageselect

Tring, England ca. 1900

alamy/imageselect

En livsfarlig hyggestund

Hans Brick er dyrepasser i Chessington Zoo. Hans nære forhold til havens store kattedyr er velkendt i hele Storbritannien. Men det er ikke kun til ære for fotograferne, at Brick giver den 10-årige Habiba en omgang pote-massage. Løven elsker det.

Fox Photos/Getty Images

Chessington, Surrey,
England 1939

Fox Photos/Getty Images

En stjerne brøler

MGM's flotte hanløve Jackie gør sig klar til optagelse. Med talefilmens indtog er det nu muligt at høre hvert et suk fra det hvide lærred, og Jackies legendariske løvebrøl understreger de nye tider. Jackie var MGM's anden logo-løve og havde en lang karriere med hundredvis af filmroller – bl.a. spillede den over for Johnny Weissmuller
i Tarzan-filmene.

Polfoto/corbis

Hollywood, 1929

Polfoto/corbis