Unge elskede at presse sig ind i telefonbokse

I 1959 satte en gruppe sydafrikanske studerende en ny verdensrekord - at presse flest kroppe ind i en telefonboks. Trenden blev uhyre populær, og verdensrekorden er endnu ikke blevet slået.

Ifølge en studerende måtte “dem i bunden kæmpe for at få luft”.

© Life Photo Archive / Getty Images

Den 20. marts 1959 satte en gruppe sydafrikanske studerende ­verdensrekord, da de pressede 25 mennesker ind i en telefonboks.

Herfra spredte idéen sig til flere lande – i særdeleshed USA, hvor især universitetsstuderende lå i konkurrence med hinanden.

At presse kroppen ind i en te­le­fon­boks blev så populært, at man­ge begyndte at pjække fra timerne for at øve sig og opfinde nye teknikker.

Rekorden er ubesejret

Ifølge en reportage fra Time ­Magazine var deltagerne enige om, at “den bedste metode var at finde mange små, unge studerende og så lade en garvet mester styre, hvordan de skulle stables”.

Den populære dille døde ud i slutningen af året, næsten lige så hurtigt som den var opstået. Sydafrikanernes rekord på 25 mennesker blev aldrig officielt slået.

Trenden nåede også til Memphis State University i 1958, hvor en række kvinder fra foreningen Sigma Kappa prøvede kræfter med at klemme sig ind i en telefonboks.

© Pinterest