Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hippier og politi

Hvad var “summer of love”?

Musik, stoffer og fri kærlighed lokkede i sommeren 1967 titusinder af unge til San Francisco. Formålet var at hylde fællesskabet, men snart flød gaderne med sultne og skæve hippier.

Albert R. Simpson

I sommeren 1967 flokkedes titusinder af unge til San Francisco, hvor de i løbet af kort tid fyldte byen med musik, stoffer og fri kærlighed. For eftertiden blev den farverige sommer kendt som summer of love – kærlighedens sommer.

Bag den ikoniske sommer i San Francisco stod hippie-bevægelsen, der i 1960’erne var begyndt at vinde ørenlyd blandt de amerikanske unge. Modkulturen ville gøre op med samfundets konservative normer og i stedet promovere bl.a. fællesskab, seksuel frihed, miljøbevidsthed og fri brug af euforiserende stoffer.

Hippier og politi

Hippierne var overbeviste om, at de kunne ændre verden gennem kærlighed.

© Albert R. Simpson

Unge valfartede til byen

Kærlighedssommerens frø blev sået allerede i januar 1967, hvor hipperne i San Francisco holdt et protestmøde over et forbud mod stoffet LSD. Op mod 30.000 unge mødte op til taler, digte, musik og masser af LSD. Mødet fik masser af plads i de store aviser og fik tusindvis af unge fra hele USA til at valfarte til San Francisco for at slippe for samfundets normer og eksperimentere med stoffer og sex.

I løbet af sommeren begyndte fællesskabet dog at falde fra hinanden. Gaderne blev fyldt med sultne, hjemløse og skæve hippier, mens kriminaliteten skød i vejret. I sensommeren forlod mange byen igen, mens de tilbageværende afholdt en rituel begravelse for at markere, at summer of love var forbi.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul