Beduinerne slog sig ned i alle ørkener
I de efterfølgende århundreder og årtusinder spredte beduinerne – og deres store flokke af geder og kameler – sig til så godt som alle ørkenområder i Mellemøsten og Nordafrika. Områder, hvor andre folkeslag ikke kunne overleve.
De hårdføre beduiner var derimod mestre til at få det meste ud af ørkenens knappe ressourcer, og de supplerede til tider de sparsomme ressourcer med røvertogter mod karavaner eller andre beduin-stammer.
Beduinerne blev tvunget til faste rammer
Beduinernes omvandrende levevis var dog en plage for Mellemøstens magthavere, der havde svært ved at kontrollere de omvandrende nomader og opkræve skatter fra dem.
I 1800-tallet indførte osmannerne, som herskede over Mellemøsten, derfor nye love. De nye regulativer medførte en deportation af andre etniske grupper til ørkenområderne og tvang samtidig mange af beduinerne til at slå sig ned på faste steder.
Efterfølgende har stadigt flere opgivet det traditionelle liv, og siden 1950'erne har langt størstedelen af beduinerne levet i Mellemøstens storbyer. Her forsøger beduinerne i dag at holde deres forfædres traditioner i live gennem bl.a. kulturfestivaler og campingture i ørkenen.