Storme har haft navne i århundreder og blev typisk opkaldt efter personer eller steder; fx fik en storm i 1526 navnet San Francisco efter Frans af Assisi, fordi den ramte Puerto Rico på hans katolske helgendag, den 4. oktober. Andre storme fik navn efter de områder, som blev ramt først – fx New England-orkanen i 1938.
Det nutidige fænomen med at give storme officielle navne opstod først i 1940’erne, hvor USA’s luftvåben begyndte at navngive vejrfænomener. Navnene var til intern brug og skulle bruges til hurtigt at kunne identificere og skelne storme fra hinanden.
Navnene blev fundet i det fonetiske alfabet, hvor hvert bogstav repræsenterede et ord – fx var a lig med Able, b lig med Baker, og c lig med Charlie osv. Ikke længe efter blev det fonetiske alfabet dog skiftet ud med det, vi kender i dag (Alfa, Bravo, Charlie m.fl.).
For at undgå problematikken med, om stormene nu i stedet skulle opkaldes efter det nye alfabet, besluttede luftvåbnet i den forbindelse, at storme fremover skulle have kvindenavne.