Titanics hønefulde bager overlevede på whisky

Da Titanic sank om natten den 15. april 1912, drak skibets chefbager sig plakatfuld i whisky. Den tårnhøje alkoholpromille reddede hans liv.

Da Titanic sank om natten den 15. april 1912, drak skibets chefbager sig plakatfuld i whisky. Den tårnhøje alkoholpromille reddede hans liv.

Shutterstock

Da passagerskibet Titanic i 1912 ramte et isbjerg, tog chefbageren Charles Joughin katastrofen i stiv arm.

Han sendte 50 brød op til de frysende passagerer på dækket og gik så ned i sin kahyt for at få et glas whisky. Herefter gik den 33-årige bager igen op på dækket og begyndte at løfte kvinder og børn ned i redningsbådene.

Da det blev hans egen tur, gav han pladsen til en passager og returnerede­ til kahytten for at drikke.

VIDEO – Se bageren i "Titanic":

Først da dækket stort set var tomt, og vandet dækkede gulvet i hans kahyt, stavrede Joughin op igen og begyndte at smide dækstole ud over rælingen til hjælp for de svømmende.

Efter endnu et besøg i kahytten klatrede Joughin omsider ud på ydersiden af agterstævnens rækværk.

Da Titanic kort efter brækkede i to, sank Joughin ned i vandet sammen med skibet, som var det en elevator. I to timer svømmede han roligt i det iskolde vand, indtil han blev samlet op i en redningsbåd.

Ifølge eksperter overlevede Joughin sandsynligvis, fordi hans ekstreme fuldskab gjorde ham frygtløs, så han ikke gik i panik og mistede varme og energi.