På hesteryg indfangede de fattige strejfere, der – som kvæg – blev brændemærket og gennet sammen på opsamlingssteder ved de større byer, hvorfra de blev solgt til rige engelske købmænd.
Børn blev solgt til pædofile
I den nye verden var irske kvinder en eftertragtet handelsvare, og de yngste, kønneste og mest velformede kvinder indbragte store summer som sex- og husslaver. Mindre kønne kvinder blev solgt som koge- eller rengøringskoner, mens de irske børn arbejdede som tjenestefolk i plantageejernes huse.
Nogle børn blev opkøbt af pædofile og endte på de utallige bordeller i Jamestown, når de blev ældre. De få kvinder, som ikke blev solgt til plantagerne, fik en mere grusom skæbne.
I de offentlige arkiver i Barbados findes dokumenter, som beskriver, hvordan nogle plantageejere oprettede stutterier og brugte hvide slavekvinder til avl. Fædrene til afkommet på disse voldtægtsfarme var ofte slaveejerne selv. Børnene blev solgt til byernes bordeller.
Nogle stutterier specialiserede sig i raceblanding og udvalgte deres stærkeste sorte slaver til at voldtage de irske kvinder. Pigerne, som kom til verden på denne måde, var efterspurgt blandt nogle plantageejere, som fandt de irske kvinder for kedelige seksuelt.
Mulatpigerne var derimod – ifølge slaveejerne – ikke alene villige, men kunne tillige opdrages til alskens former for seksuel udfoldelse.
Engelske piger blev kidnappet
Tilbage i England begyndte kritikken af slavehandlen med hvide at rejse sig. Bl.a. plantageejeren Thomas Modyford bidrog til forargelsen, da han i 1665 klagede over de andre plantageejere til det engelske parlament.
Plantageejerne, skrev han, er så drikfældige og depraverede, at disse “tidligere officerer har forvandlet sig fra rene helgener til svirende djævle”.
Kritikken tog især til i styrke, da menneskejægerne også begyndte at kidnappe engelske pigebørn. Trods modstanden fortsatte slavehandlen dog.
Så sent som i 1798 blev tusinder af irske slaver solgt til Amerika og Australien efter endnu et oprør på øen. I praksis standsede handlen først, da Storbritannien i 1833 forbød slaveri.
Historikerne kender ikke det eksakte antal irske slaver. Ifølge nogle vurderinger blev op til 500.000 irere indfanget og solgt til et liv i trældom.