Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Marie Antoinettes smykkekollektion var legendarisk og sandsynligvis den mest værdifulde i verden, da hun levede.

Samfund - Kongelige

Marie Antoinettes smykker solgt for rekordbeløb

Nogle af Marie Antoinettes fineste smykker er blevet solgt på aktion for første gang nogensinde. Én køber har bl.a. givet godt en kvart million for et perlevedhæng.

En samling af ti smykker, der har tilhørt den franske dronning Marie Antoinette, er blevet solgt for en samlet pris på omkring 283 millioner kroner på auktionshuset Sotheby’s i Genève.

Det klart dyreste smykke på auktionen var et stort, dråbeformet perlevedhæng, som blev genstand for en større budkrig. Vedhænget blev solgt til en sum af 237 millioner kroner - mere end 20 gange højere end vurderingen på 5-10 millioner. Dermed er det også den dyreste perle nogensinde, oplyser auktionshuset.

Dronning med X-factor

"Vi har set Marie Antoinette-faktoren gøre sig gældende. Ingen anden dronning er mere berømt for sin kærlighed til smykker. Og hendes personlige skatte, perler og diamanter, der overlevede historisk tumult, har fanget samleres interesse fra hele verden", siger Daniella Mascetti, der er auktionshusets europæiske chef for smykker.

Fik smuglet smykkerne ud inden henrettelsen

Marie Antoinette var kendt for sin luksuriøse og ekstravagante livsstil, som overgik selv de royale, hun omgav sig med. Ligesom sin mand Louis 16. blev hun henrettet i guillotinen under Den franske revolution.

Inden henrettelse havde hun dog held til, at få smuglet sine mest værdifulde smykker til hjemlandet Østrig. Herfra endte de hos den italienske adelsslægt Bourbon-Parma, hvor de er gået i arv lige siden. Smykkerne har derfor aldrig tidligere været til salg, og mange af dem har ikke set offentlighedens lys i mere end 200 år.

Læs også:

Kongelige

Smerter forvandlede Henrik 8. til ondskabsfuld tyran

21 minutter
Politikere

12 udødelige citater

7 minutter
Kongelige

Hemmelig agent skulle lære kong Ludvig at dyrke sex

7 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

passowrd_reset.form.email_help
Ugyldig e-mailadresse

Indtast kode

Vi har sendt en email til med en kode
Fejl: Indsæt kode

Ny adgangskode

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul