Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kong Arthur

Der er ikke mange håndfaste beviser for sagnkongen Arthurs liv og levnede, men nu mener professor, han har fundet hans slot Camelot.

© N.C. Wyeth
Samfund - Kongelige

Professor kaster lys over gåden om Kong Arthur

Pensioneret ekspert mener han har løst 1400 år gammel gåde og fundet Kong Arthurs sagnomspundne slot, Camelot, udenfor den Nordengelske by York.

De fleste kender legenden om Kong Arthur og hans riddere om det runde bord, der forsvarede England mod de invaderende Saxere.

Mange af historierne om sagnkongen har dog vist sig svære for historikere at bevise. Nu påstår den pensionerede professor Peter Field dog, at han kan ved, hvor sagnkongens navnkundige slot Camelot lå.

Peter Field, der er ekspert i litteratur om Kong Arthur, har gransket en række gamle romerske kort over England og har to steder fundet beskrivelser af et slot ved navn “Camulodunum”, der betyder “Guden Camuls fort”.

Han er derfor overbevist om, at det er et af de steder, der senere er blevet forkortet til Camelot, og som har været base for Kong Arthur.

Placeret lige udenfor York

Det ene af stederne på kortet ville dog ligge bag fjendens linjer i land, Saxerne allerede havde erobret, da Kong Arthur forsvarede England i slutningen af 500-tallet og begyndelsen af 600-tallet. Derfor udelukkede han hurtigt, at det skulle være Camelot.

Den anden var til gengæld placeret udenfor byen Huddersfield nær York i det nordlige England, og det ville være det perfekte sted til Kong Arthurs borg, konkluderer han.

“York er stedet, Britterne ville have været nødt til at kontrollere, hvis de skulle stoppe Saxernes invasion”, siger Peter Field til den engelske avis Daily Mail

Historierne om Kong Arthur og placeringen af hans slot har i årevis været heftigt debatteret. Tidligere har adskillige steder i det sydlige England været udpeget som hjemsted for Camelot.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul