Library of Congress & National Wrestling Hall of Fame

Abraham Lincoln var ubestridt brydemester

Med sin betydelige højde og enorme styrke lagde Abraham Lincoln sine modstandere ned en efter en i sin storhedstid som bryder i 1830'erne.

Abraham Lincoln var ikke kun en god taler og politiker, han var også en usædvanlig stor mand.

Med en højde på 1,93 m og lange arme var den unge Lincoln fysisk perfekt til 1800-tallets brydning i USA, hvor to mænd holdt hinanden i et bestemt greb, og målet var at kaste modstanderen.

Ubestridt mester

Han kæmpede så vidt vides ikke officielle kampe, men var kendt for sin styrke og sine evner i staten Illinois. Her ud­for­dre­de mænd hinanden for at vinde respekt og til tider penge. Ifølge Lincoln selv var han en mester til sporten, der kun tabte én kamp.

Legendarisk kamp

En af hans mest berømte kampe var imod Jack Armstrong, der var leder af en lokal gruppe bøller i byen New Salem.

Her havde borgerne bedt Lincoln om at sætte skik på bøllerne via en wrest­ling­kamp, hvilket Lincoln modvilligt sagde ja til.

Da Armstrong snød under kampen og for­søg­te at slå benene væk under Lincoln, blev den senere præ­si­dent så sur, at han løftede ham op i halsen og kastede ham mod jorden.

Armstrongs ven­ner gjorde klar til at angribe Lincoln, men le­deren signalerede, at han havde tabt på ærlig vis, og de to mænd endte med at blive venner flere år frem.