Shutterstock

Hvor er profeten Muhammed begravet?

Profetens Muhammeds sidste hvilested blev i år 707 skjult bag lukkede porte. Siden 1837 har en prægtig grøn kuppel derfor vist de tilrejsende pilgrimme, hvor profeten ligger begravet.

Da profeten Muhammed døde i 632, blev han begravet i sit hus i Medina. Huset lå op ad en af islams første moskéer, som Muhammed selv havde grundlagt.

Moskéen med navnet Al-Masjid an-Nabawi (Profetens moské) blev hurtigt et af de helligste steder for islam.

I 707 udvidede kaliffen al-Walid 1. moskéen kraftigt, så Muhammeds hus – og dermed hans sidste hvilested – kom til at ligge skjult inde i bygningen.

Siden har det ikke været muligt at se selve graven, men millioner valfarter ­alligevel til Al-Masjid an-Nabawi hvert år, da et besøg her opfattes som en fast del af muslimernes pilgrimsrejse.

Profeten Muhammeds grav er skjult bag ­lukkede porte i byen Medina.

Mohamed Lounes/Getty images

Konservative muslimer ville ødelægge graven

I øvrigt er det et held, at graven stadig eksisterer.

Da de saudiarabiske wah­habitter – en konservativ gren inden for islam – tog kontrollen over Medina i begyndelsen af 1800-tallet, ødelagde de næsten alle hellige grave i byen for at forhindre, at de blev tilbedt af de mange tilrejsende pilgrimme.

At tilbede personer er nemlig strengt forbudt i islam.

Muhammeds grav fik dog lov at bestå og fik i 1837 en prægtig grøn kuppel, som viser de tilrejsende, hvor profeten ligger begravet.

LÆS OGSÅ: Hvad er ramadan? Alt om den muslimske fastemåned