Vandgangen foregik i tækkelige badedragter, for dyden holdt ikke ferie i victoriatiden.
Dansesteder, music-halls og varieté-forestillinger gav imidlertid gæsterne gode muligheder for at slå sig løs, når aftenmørket lagde strandene øde.
Fordel: Ferie gav arbejdere sundhed og styrke. Ophold ved havet gav befolkningen mulighed for at hvile ud, få frisk luft og samle kræfter til arbejdet.
Ulempe: Vold og slagsmål hørte med til ferien. Nogle ferierende smed hæmningerne så meget, at de kom op at slås. Især unge mænd deltog i vold.
1930'erne: Overklassen tog på safari
Med de nye langtrækkende passagerfly var en foto-safari i det fjerne Afrika inden for rækkevidde i hvert fald for overklassen.
De rejsende boede komfortabelt i telte med bad og toilet. Om aftenen nød safarigæsterne cocktails og gourmetmad, mens de lyttede til lydene fra savannens vilde dyr.
Hollywood-film som fx “Kong Salomons miner” var med til at gøre safarien populær.
Med smarte håndholdte kameraer kunne de rejsende selv optage film og billeder til at vise frem for vennerne derhjemme.
1960'erne: Charterrejser gjorde ferie til den rene luksus
Efterkrigstidens økonomiske opsving betød, at også almindelige europæere fik råd til at rejse på ferie i udlandet.
Korsika, Mallorca og Costa Brava blev de foretrukne mål for nordeuropæere med lyst til sol og afslapning.
Alt på turen var nøje planlagt hjemmefra af rejseselskabet, så de ferierende skulle blot nyde livet og de eksotiske omgivelser.
Charterrejsen var for mange den første kontakt med fremmede lande og skikke og førte til nye vaner. Rejserne gjorde det fx populært at drikke vin til maden.