Ruslands historie

Ruslands historie, Den Røde Plads i Moskva.

Ruslands historie

Rusland er et kæmpe land med en lang og konfliktfyldt historie. Her finder du store features og svar på alle de vigtigste spørgsmål om Ruslands historie. Helt tilbage til da vikingerne dominerede i Rus-riget, og det mægtige Kyiv-rige efterfølgende blev etableret.

Vi stiller skarpt på Ruslands rolle i driften af Silkevejen, og russernes konstante kampe med steppefolk som for eksempel mongolerne under Djengis Khan. Vi følger også Rusland i uddybende artikler, mens det bliver stort og mægtigt under skiftende zarer, indtil Rusland bliver transformeret til det kommunistiske Sovjetunionen – for atter at genopstå som Rusland efter Murens fald.
Maleri fra Napoleonskrig i Rusland.

Ruslands krige

Rusland havde vokseværk i århundreder, hvor landet igennem utallige krige erobrede mere og mere land. Ekspansionen er på sin egen måde fortsat helt frem til i dag. Vi fortæller hele historien om Ruslands krige fra Peter den Stores erobringskrige til Ruslands nye forsøg på at ekspandere under Vladimir Putin.

Her kan du også finde fængslende artikler om de dramatiske krige, der formede Ruslands historie. Blandt andet om russernes brændte jords taktik under Napoleons katastrofale russiske felttog og om Sovjetunionens overlevelseskamp i Den Store Fædrelandskrig under Operation Barbarossa: nazisternes overfald på Rusland i 2. Verdenskrig.