kremlin.ru
Kabaeva og Putin

Hvem er Putins elskerinde?

I 2008 skrev en russisk avis, at Putin var sin kone utro med en ung gymnast. Avisen blev hurtigt lukket, men rygterne om Putins unge elskerinde ville ikke dø.

Den 12. april 2008 udgav den russiske avis “Moskovsky Korrespondent” en nyhed, som rystede russerne. Ifølge avisen var Ruslands præsident, Vladimir Putin, blevet skilt fra sin kone gennem 25 år og planlagde nu at gifte sig med sin 24-årig elskerinde, Alina Kabaeva.

“Hans inderkreds ved, at Putin – ligesom alle raske mænd – er modtagelig for smukke, sporty kvinder”, skrev avisen.

Både Putin og Kabaeva afviste straks historien, og redaktionen blev kort efter ransaget af agenter fra den russiske sikkerhedstjeneste. Blot en uge efter udgivelsen blev avisen lukket, men katten var allerede ude af sækken – og spekulationerne om Putins affære med Kabaeva tog blot til i styrke. Især efter Putins skilsmisse i 2013.

Alina Kabaeva

I sine yngre dage blev Alina Kabaeva ofte omtalt som “Ruslands mest fleksible kvinde”.

© Karol Otero from Madrid

Elskerinden bor i Schweiz

Putin har aldrig bekræftet sit forhold til Kabaeva og er kendt for at værne nidkært over sit privatliv. Den russiske leder skulle angiveligt have udtalt, at han altid har “reageret negativt på dem, der med deres erotiske fantasier blander sig i andres privatliv”.

Ifølge unavngivne russiske pressekilder har Putin og Kabaeva dog fået fire børn sammen og er muligvis blevet gift ved en privat ceremoni. I dag bor børnene og Kabaeva i Schweiz, mens Putin fører krig i Ukraine.

Kvinden i centrum for rygtestrømmen, Alina Kabaeva, er en succesfuld gymnast med to OL-, 14 VM- og 21 EM-medaljer i samlingen. Efter at have forladt idrætten som blot 24-årig vendte Kabaeva sig mod politik og sad i otte år i parlamentet for Putins parti.

Sideløbende poserede hun letpåklædt i et magasin, optrådte i en samurai-film og forsøgte sig som sangerinde. Efter den politiske karriere blev hun chef for et statsejet mediekonglomerat, hvor hun fik en løn på 10 mio. dollar om året.