Polfoto/corbis
Bresjnev kigger på damer

Sovjetunionens ledere

Først var der Lenin, så kom Stalin og senere Khrusjtjov, Bresjnev, Andropov, Tjernenko & Gorbatjov. Sovjetunionen har været under ledelse af adskillige betonkommunister, men ikke alle formåede at holde masken.

Et kys mellem kammerater

Den sovjetiske statsleder Mikhail Gorbatjov er på besøg i Østtyskland. Som de uskrevne regler for socialistiske topmøder forskriver, tager dagens vært, DDRs leder Erich Honecker, sin gæst i armene og trykker et vådt kys på Gorbatjovs læber.

Patrick PIEL/Getty Images

Berlin, Østtyskland,
april 1986

Patrick PIEL/Getty Images

Kammeratligt bamsekram

Cubas leder Fidel Castro har set frem til dagen, hvor han endelig skal møde sin sovjetiske kollega ansigt til ansigt. Det søde rendezvous finder sted under årets generalforsamling, og Nikita Khrusjtjov har det øjensynligt på samme måde. Han er i hvert fald ved at eksplodere af bar glæde over den historiske omfavnelse.

topfoto/polfoto

FN, New York
September 1960

topfoto/polfoto

Når enden er god

Et veloverstået møde mellem USA's præsident Richard Nixon og Sovjets leder Leonid Bresjnev afsluttes på Nixons ejendom i San Clemente. Efter at have forsikret hinanden om den gensidige vilje til nedrustning kan de to ledere slappe af ved et pool-party, og Bresjnev og hans tolk kan beundre filmskuespillerinden Jill St. John. Hun er sikkerhedsrådgiver Henry Kissingers ledsagerske.

Polfoto/corbis

Californien,

  1. juni 1973
Polfoto/corbis

Landbrugsdyr forvirrer ministeren

Den sovjetiske leder Nikita Khrusjtjov var på rundvisning på en engelsk landbrugsmesse i Moskva i 1964, da rundviseren afslørede ministerens ringe kendskab til landbrugsdyr. Under besøget fik Khrusjtjov en fire kilo tung indisk kamphane i favnen, men ministeren troede fejlagtigt, at han holdt en høne. Fejlen fik den sovjetiske leder til at storgrine.

ap/polfoto

Moskva, Rusland

  1. maj 1964
ap/polfoto