Stalin myrdede Lenin

Et hold forskere mener, at Sovjetunionens grundlægger, Vladimir Lenin, døde som følge af en ekstrem arvelig sygdom – tilsat en dødelig mængde gift.

Den 21. januar 1924 døde sovjetstatens fader, Vladimir Lenin, kun 53 år gammel. Dødårsag: massivt slagtilfælde.

Obduktionen afslørede, at Lenins arterier i hjernen var så forkalkede, at de lød som sten, da lægen slog på dem med en pincet. Et internationalt forskerhold, der har specialiseret sig i at opklare historiske dødsfald, mener imidlertid, at Lenin blev hjulpet godt på vej til evigheden.

Ifølge professor i patologi Harry Vinters fra University of California og den russiske historiker Lev Lurie led Lenin ligesom sin far og søskende af ekstremt forhøjet kolesterolindhold i blodet.

Kolesterolet førte ifølge eksperterne til massiv åreforkalkning, som var årsag til, at Lenin i årene umiddelbart inden sin død blev ramt af tre kraftige slagtilfælde.

Ifølge Lenins lægejournal led han imidlertid af voldsomme krampeanfald umiddelbart før sin død. Krampeanfald er ikke normale for patienter, der rammes af slagtilfælde.

“Men næsten enhver gift kan forårsage kramper”, påpeger dr. Harry Vinters.

Lenin ville stække Stalin

Ifølge historikeren Lev Lurie kan Lenins efterfølger Josef Stalin have besluttet sig for at myrde Lenin, som Stalin vidste planlagde at stække hans magt:

“Stalin var komplet skånselsløs”, siger Lurie til New York Times.

Det kan også forklare, hvorfor Stalin aldrig tillod, at Lenins lig blev undersøgt for gift.

Få hele historien om Josef Stalin i vores store portræt