Ritzau Scanpix

Sol & sangria: Her er læsernes charter-fotos

Skandinaviske turister væltede fra 1950’erne mod syd for at nyde livet. Rejsekameraet var med i tasken, og her kan du se nogle af billederne fra dengang – og dele dine egne.

I årene efter 2. verdenskrig oplevede de nordiske lande en økonomisk fremgang, hvor alle lag i samfundet fik flere penge mellem hænderne. Rigtig mange brugte overskuddet til at tage på ferie i udlandet.

Dine forældre og bedsteforældre – og måske også dig selv – valfartede i busser og fly mod sydens sol, hvor varme minder blev skabt.

Den største charter-destination var i øvrigt Spanien, hvor general Franco fra midten af 1950'erne tillod bikinier på de bløde, hvide strande og åbnede landet for festglade skandinavere.

Snart valfartede millioner af vinterblege nordeuropæere mod syd, hvor helstegte pattegrise ventede på spid, og kølig, frugtsødet rødvin flød fra karaflen.

Rejsekongerne blev milliadærer på den nye ferieform, der gik sin sejrsgang i 60'erne og 70'erne, indtil oliekrisen midlertidigt lukkede ned for rejselysten.

I dag bliver der igen solgt millioner af charterrejser i Skandinavien – og med sommeren på vej ønsker vi dig en rigtig god ferie ☀️

Se flere billeder fra de glade sommerdage:

Fra 1950’erne rejste tusindvis af skandinaviske turister med charterfly til Spanien, når de havde ferie.

© Ritzau Scanpix

De nordiske turister i Spanien elskede fester med dans, druk og helstegt pattegris.

© Getty Images

I højsæsonen var de spanske strande proppet med letpåklædte, solbadende turister.

© Ritzau Scanpix

Som et festligt indslag hældte tjenerne gerne vin og sprut direkte ned i halsen på gæsterne.

© Ritzau Scanpix

Tyrefægtning var for mange feriegæster et kulturelt indslag på ferien.

© Bridgeman Images

De nordiske gæster sagde sjældent nej tak til at få genfyldt deres glas.

© Johnny Bonne/Ritzau Scanpix