Tyrkiets historie

Hagia Sophia blev omdannet fra kirke til moske, da osmannerne erobrede Konstantinopel i 1453.

Tyrkiets historie

Tyrkiet har en lang og begivenhedsrig historie bag sig. Osmanneriget blev grundlagt i Tyrkiet og dominerede Mellemøsten og store dele af Europa i mere end 600 år. Før det var Konstantinopel i over 1000 år hovedstad i Det Byzantinske Rige. Alt det kan du finde historier om her på HISTORIE.

Vi holder dig også orienteret om Tyrkiets nyere historie. Fra grundlæggelsen af det moderne Tyrkiet under landsfaderen Kemal Atatürk op til det moderne Tyrkiet under Recep Tayyip Erdoğan.

Gå heller ikke glip af Tyrkiets oldtid: fra Göbekli Tepe til Kappadokiens underjordiske byer med 70.000 indbyggere og mange andre højdepunkter fra Tyrkiets historie.
Sultanens harem.

Osmannerriget

Osmannerriget er sabelsvingende janitsharkorps, sultanernes mystiske harem og 600 års verdenserobring. Alt det og meget mere skriver vi om i HISTORIE.

Osmannernes mislykkede belejringer af både Wien og af Johanitterordenen på Malta er noget af det, vi har historier om. Du kan også følge forløbet af det altafgørende søslag ved Lepanto, der stod mellem Osmannerriget og en række sydeuropæiske sømagter. Historien om den ærketyrkiske hovedbeklædning, fez'en, der har rødder tilbage i Osmannerriget, fortæller vi naturligvis også.
Side 1 / 2