Uheldig kvinde fik historisk meteorit opkaldt efter sig

Ann Hodges levede et stilfærdigt liv i den lille by Sylacauga i Alabama, indtil en meteorit bragede gennem hendes tag og ramte hendes hofte.

Ann Hodges blev indlagt på hospitalet med et gigantisk blåt mærke på hoften.

© Getty Images

Da Eugene Hodges kom hjem fra arbejde 30. november 1954, måtte han mase sig gennem en enorm menneskeflok for at komme frem til sin hoveddør.

Tidligere på dagen havde noget ganske usædvanligt nemlig fundet sted i hans hjem: En meteorit var braget gennem husets tag og havde ramt hans kone Ann, der tog en lur på sofaen.

Det gjorde sagen særligt opsigtsvækkende, at meteoritten ikke bare havde ramt et beboelsesområde - men også at den kvinde, den havde ramt, stadig var i live.

Måtte lade sig indlægge

Kort før meteoritten ramte Ann Hodges, så flere beboere i byen Sylacauga, Alabama, hvordan et rødligt lys fejede hen over himlen, og de valfartede til det sted, hvor lyset havde ramt jorden.

Imens måtte Ann Hodges lade sig indlægge på hospitalet i chok over den pludselige opmærksomhed og med et gigantisk blåt mærke på maven.

Nervøst sammenbrud

Da det amerikanske luftvåben fastslog, at det virkelig var en meteorit, der var tale om, begyndte problemerne at vælte ned over Ann Hodges, der som det første menneske i verden var blevet ramt af en meteorsten:

Hun blev tvunget til at betale sin udlejer 500 dollars for at beholde meteoritten, og da hun sammen med sin mand efterfølgende ville sælge den, var ingen interesserede, og de donerede den i stedet til et lokalt museum.

Ifølge Eugene Hodges kom hans kone sig aldrig over meteornedslaget og opmærksomheden. Hun fik et nervøst sammenbrud, og i 1964 blev parret skilt. Ann Hodges døde som 52-årig af nyresvigt.

Meteoritten er i dag kendt som the Hodges.