Stenalder

Bautasten i Carnac.

3 millioner års stenalder

Lad os starte ved begyndelsen: stenalderen. Den dag det første forhistoriske menneske samlede en sten op og gjorde den til et brugsredskab begyndte stenalderen. Forskningen i stenalderen gør dramatiske fremskridt. DNA, kulstof 14 og geologiske studier knækker gradvist mere og mere af koden om stenalderen.

Magasinet Historie rapporterer om de nyeste fund, der er gravet frem af jorden og om konklusioner fra dugfriske forskningsrapporter, der afdækker overraskende ny viden om stenalderen.

Fra erectus til sapiens

I dag er Homo sapiens den eneste menneskeart tilbage på jorden. Engang havde vi selskab af neandertalere og denisovaer og sikkert også andre endnu uopdagede arter.

I disse år gør forskningen med stormskridt os klogere på det forhistoriske menneskes udvikling.

Magasinet Historie følger området meget tæt, og vi rapporterer om arkæologernes og DNA-forskernes seneste opdagelser, så snart forskningsresultaterne offentliggøres.

Homo erectus, Homo heidelbergensis, Homo florensis - og alle de andre uddøde menneskeslægter er vi også levende interesseret i. Find nogle af vores talrige baggrundsartikler om menneskets stamtræ her på siden.

Neandertaler fra stenalderen

© Shutterstock