Den flyvende hollænder
Teknik er siden, hvor du kan fordybe dig i alt fra elektricitetens historie til legenden om den flyvende hollænder. På Magasinet Historie gør vi dig klogere på alverdens tekniske konstruktioner.

Her får du blandt andet svar på, hvor lang tid en rejse over Atlanten varede, hvem der opfandt verdens første bil, og hvad der gjorde de tyske kanoner med det mundrette kælenavn ‘Tykke Bertha‘ til noget særligt.
Char St. Chamond kampvogn

Verdens største…

Hvor blev verdens største diamant fundet? Hvilken kanon er verdens største? Hvor stor er historiens største ubåd? Og hvor effektiv var verdens største kampvogn egentlig?

Jo større, desto bedre fristes man til at tro – men størst er ikke altid lig med bedst. Det kan du blive meget klogere på her på siden, hvor vi giver dig overblik over de største tekniske konstruktioner i verden.

Titanic, Estonia, Vasa – læs om nogle af tidens mest omtalte skibsforlis, der til sammen kostede tusinder af menneskeliv og som har sat sit præg på nutidens skibsfart.

Elbilen, radioen og dynamit: Det er blot nogle af tidernes store opfindelser, der har haft betydelig indflydelse på den verden, vi kender i dag.

Stalin-orgel, monstertanks og kampfly – der blev brugt mange forskellige våben under 2. Verdenskrig og her på Magasinet Historie får du det store overblik.

Titanic 1912 malet af Willy Stöwer

© Public domain. Titanic var skibet, der ikke burde kunne synke.