Shutterstock
SMS

Hvad stod der i den første SMS?

En decemberdag i 1992 sendte en software-udvikler den første SMS i historien. Beskeden var ganske kort, men blev startskuddet til en historisk udvikling.

Den første SMS i historien blev afsendt den 3. december 1992. Indholdet af tekstbeskeden var kort og lød blot: “Merry Christmas”.

Manden bag den historiske julebesked var den 22-årige software-programmør Neil Papworth, der var i gang med at udvikle en tjeneste med korte beskeder for det britiske teleselskab Vodafone – kaldet Short Message System (SMS).

Modtageren af beskeden var Vodafones direktør, Richard Jarvis, som kunne læse sin SMS på sin Orbitel 901-mobiltelefon, der vejede over to kg.

SMS

SMS’en gav især de unge mulighed for at kommunikere hurtigt, let og billigt med hinanden.

© Shutterstock

SMS’er var for cheferne

Allerede året efter markedsførte Nokia den første mobiltelefon, som gjorde det muligt for ejerne at sende beskeder til hinanden, men SMS’ens popularitet voksede først eksplosivt i 1999.

Det år fik telefonejerne for første gang mulighed for at sende beskeder på tværs af forskellige netværk, og på kort tid spredte de korte beskeder sig som en steppebrand.

Tre år senere var over 250 milliarder beskeder blevet udvekslet over hele verden, og SMS’en havde udviklet sig til en billig og simpel kommunikationsform, som især de unge tog til sig.

“Dengang (i 1992, red.) var det kun ment som et beskedsystem for direktører, så vi kunne få fat på dem på farten. Ingen vidste, at det ville udvikle sig til sådan et monster”, sagde Neil Papworth i 2012.