Hvor meget kostede en Ford T?

Da bilproduktionen overgik til samlebånd faldt priserne drastisk. Ford T havde desuden succes med at effektivisere produktionen yderligere og gjorde derved bilkørsel tilgængelig for næsten alle amerikanerne.

De første biler blev samlet i hånden og var særdeles dyre. Ford T, som blev produceret fra 1908 til 1927, var et af de første forsøg på at lave en prisvenlig bil, som alle kunne have råd til.

Derfor blev produktionen af bilen flyttet fra menneskehænder til samlebånd, og da den første Ford T rullede ud af fabrikken i Detroit, USA, den 1. oktober 1908, havde den et prisskilt på 850 $ – ca. 160.000 nutidskroner, når der tages højde for inflation.

Ford T er den mest solgte bil

Beløbet blev dengang betragtet som en fornuftig pris i forhold til tidligere, hvor biler var et luksusgode for udvalgte få, men prisen var stadig uden for de fleste amerikaneres økonomiske rækkevidde.

I de efterfølgende år fik Ford effektiviseret produktionen, så omkostningerne blev presset ned. Besparelserne spejlede sig i prisen på Ford T, der også faldt drastisk.

I 1924 lød prisen på 300 $, der svarer til ca. 30.000 kroner. Dermed var prisen efterhånden så lav, at mange kunne spare sammen og omsider købe en bil.

Prisen afspejlede sig også i salgstallene og produktionen, som steg til 2 mio. biler samme år.

I alt er 16,5 millioner Ford T’er blevet solgt siden 1908, og bilen er dermed blandt de mest solgte i historien.

Ford Model T

Længde

340 cm

Vægt

Ca. 550 kg

Motor

4-cylindret rækkemotor

Effekt

20 hk

Topfart

Ca. 70 km/t.