Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvor meget kostede en Ford T?

Da bilproduktionen overgik til samlebånd faldt priserne drastisk. Ford T havde desuden succes med at effektivisere produktionen yderligere og gjorde derved bilkørsel tilgængelig for næsten alle amerikanerne.

De første biler blev samlet i hånden og var særdeles dyre. Ford T, som blev produceret fra 1908 til 1927, var et af de første forsøg på at lave en prisvenlig bil, som alle kunne have råd til.

Derfor blev produktionen af bilen flyttet fra menneskehænder til samlebånd, og da den første Ford T rullede ud af fabrikken i Detroit, USA, den 1. oktober 1908, havde den et prisskilt på 850 $ – ca. 160.000 nutidskroner, når der tages højde for inflation.

Ford T er den mest solgte bil

Beløbet blev dengang betragtet som en fornuftig pris i forhold til tidligere, hvor biler var et luksusgode for udvalgte få, men prisen var stadig uden for de fleste amerikaneres økonomiske rækkevidde.

I de efterfølgende år fik Ford effektiviseret produktionen, så omkostningerne blev presset ned. Besparelserne spejlede sig i prisen på Ford T, der også faldt drastisk.

I 1924 lød prisen på 300 $, der svarer til ca. 30.000 kroner. Dermed var prisen efterhånden så lav, at mange kunne spare sammen og omsider købe en bil.

Prisen afspejlede sig også i salgstallene og produktionen, som steg til 2 mio. biler samme år.

I alt er 16,5 millioner Ford T’er blevet solgt siden 1908, og bilen er dermed blandt de mest solgte i historien.

Ford Model T

 • Længde

  340 cm

 • Vægt

  Ca. 550 kg

 • Motor

  4-cylindret rækkemotor

 • Effekt

  20 hk

 • Topfart

  Ca. 70 km/t.

Læs også:

Udforskning

Teenagepige kørte jorden rundt i en Ford T

26 minutter
Maskiner

Peel P50: Historiens mindste bil

1 minut
Opfindelser

Bugatti Royale: Verdens dyreste bil

8 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul