MyHeritage

Kunstig intelligens vækker afdøde slægtninge til live

Gamle billeder af familiemedlemmer kan ved hjælp af avanceret computerteknologi begynde at tale. Sådan skaber du din egen deep fake.

Firmaerne D-ID og MyHeritage gik for nogle år sammen om at skabe en app, der kunne animere gamle billeder og give dem nyt liv.

Deres app er efterhånden blevet brugt over 100 mio gange på verdensplan, men de første animationer var relativt simple. Billederne drejede hovedet en anelse, smilede lidt og nikkede. Øjnene blinkede men det var også dét.

Men nu åbner ny teknologi for flere muligheder: Har du billeder af for længst afdøde slægtninge, kan du få dem til at tale.

Video

Billederne kan skræmme

Teknologien er i bund og grund den samme som anvendes i de såkaldte deep fakes, hvor en persons ansigtstræk kopieres over på en anden persons hoved.

Webtjenesten Myheritage giver dig desuden mulighed for at skrive dine egne tekster og få personen på billedet til at sige, hvad du har på hjertet. Og mundbevægelserne passer til ordene.

“Denne funktion er beregnet til nostalgisk brug, det vil sige at bringe elskede forfædre tilbage til livet og høre deres historier”, forklarer MyHeritage. Firmaet indrømmer, at “nogle vil finde teknologien uhyggelig og vil ikke kunne lide den”.

https://www.myheritage.dk/livestory kan du selv prøve kræfter med den nye teknologi.