Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

orient express 1907

Hvor kørte Orientekspressen til?

I mere end 125 år var det legendariske tog et symbol på luksus, men i december 2009 kørte det sidste historiske togsæt i remise.

APi/Getty Images

Orientekspressen var navnet på en togforbindelse, som oprindeligt transporterede europæiske rejsende mellem Paris og Istanbul.

Ruten blev etableret i 1883 af Compagnie Internationale des Wagons-Lits med ambitionen om at tilbyde en togrejse, der var ­præget af stor komfort og luksus.

Derfor blev navnet Orientekspressen hurtigt synonymt med luksusrejser.

Efter 1883 blev Orientekspressens rute ændret og forlænget flere gange, og flere andre togforbindelser begyndte også at bruge navnet Orientekspressen for at lokke kunder til.

Den oprindelige rute, som blev åbnet den 4. oktober 1883, gik fra Paris til den rumænske havneby Giurgiu via München og Wien.

I Rumænien blev ­passagererne fragtet med færge over Donau-floden til Bulgarien, hvorefter de fortsatte i tog til byen Varna.

Her måtte de rejsende igen ombord på en færge, som sejlede det sidste stykke til Istanbul. Først i 1889 kørte det førs­te direkte tog fra Paris til Istanbul.

Det sidste af de legendariske luksustog til Istanbul havde afgang fra Paris den 19. maj 1977.

Derefter blev ruten forkortet flere gange, indtil det sidste Orientekspressen-tog kørte fra Strasbourg til Wien i december 2009.

Læs også:

History. Transport. Old vehicle. Steam automobile. Engraving, 19th century. Later colouration.
Maskiner

Har biler nogensinde kørt på damp?

2 minutter
Maskiner

Sovjetisk prestige-fly var verdens hurtigste

2 minutter
Maskiner

Braktuden fløj til USA på tre timer

4 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul