Titanic: Historien om et af verdens mest berømte skibe

Fordyb dig i Titanic, verdens måske mest berømte skib. I dette store tema, skabt i samarbejde med to andre magasiner, bringer Historie dig tæt på tragedien.

13. marts 2012

Titanic: Den perfekte katastrofe

Den amerikanske forfatter Morgan Robertson har skrevet en lille roman med titlen Futility. Bogen handler om det britiske skib Titan, der er den største og mest luksuriøse passagerdamper, verden har set. Men selvom Titan er bygget med vandtætte sektioner og betragtes som usænkeligt, går det alligevel ned, da det en aprilnat rammer et isbjerg. Næsten alle passagerer drukner, fordi der ikke er redningsbåde nok til alle.

Banalt, ikke sandt? Der er bare den detalje, at bogen er skrevet i 1898, 14 år før Titanic stævnede ud.

Historien om Titanic er så god, at den blev udtænkt, før den fandt sted. Det er ikke sært, for beretningen har det hele: Menneskets teknologiske overmod, som kommer til kort over for naturkræfterne. Desperat dødskamp og mirakuløs redning. Heltegerninger, skurke­streger og fatale undladelsessynder.

Tre magasiner samarbejder

Vi markerer 100 året for Titanics ulykkelige forlis med et stort tema. Illustreret Videnskab og Historie bringer i samarbejde et særligt 25 siders magasintillæg om Titanic og National Geographic bringer masser af Titanic-stof i blad 3.

De tre magasiner har alle bidraget til det webtema, du befinder dig på nu. Her på sitet finder du stof fra alle tre blade, ligesom vi har tilføjet unikt stof for dig, der vil læse mere og ikke kan få nok af Titanic.

På temasitet kan du blandt andet:

  • Teste din viden om Titanic og deltage i konkurrencen om en ipad.

  • Klikke dig igennem spændende forklaringer, fotos og unikke videoklip på vores store interaktive tegning af Titanic.
  • Se fotogallerier og få masser af fascinerende fakta.
  • Og ikke mindst: Få masser af læsestof om Titanics sidste rejse, forliset og jagten på vraget.


God fornøjelse!

Vil du have meget mere historie, teknik og videnskab?

- Overvej et abonnement på et af de tre blade! Få et tilbud her:
Illustreret videnskab

Historie

National Geographic

Måske er du interesseret i...

Læs også