Stalin ønskede sig en abehær, der ikke stillede spørgsmål til hverken ordrer eller madrationer.

Stalin bestilte elitesoldater til kloning

Menneskeskabte elitesoldater, en kloning mellem et menneske og en abe, skulle gøre Sovjetunionen uovervindelig. Sovjetmennesket var verdens sande skaber, mente Joseph Stalin.

9. oktober 2014

Stalin bestilte klonede elitesoldater

En superhær af behårede menneskeaber. Det var, hvad Sovjetunionens leder Jospeh Stalin så for sig, da han i 1925 tog kontakt til den russiske biolog og specialist i inseminering Ilja Ivanovich Ivanov.

Ved at befrugte chimpanse- og orangutang-hunner med menneskesæd, ville Stalin og Ivanov skabe hårdkogte elite-soldater, som uden store problemer kunne nedkæmpe enhver fjende.

I 1926 rejste Ivanov derfor på en ekspedition til Vestafrika, hvor han inseminerede tre chimpanser med menneskesæd – forgæves. Fiaskoen fik ham dog ikke til at give op, og kort efter var forskeren tilbage i Sovjetunionen, denne gang med ca. femten aber og en nyetableret forsøgsstation i Georgien til sin rådighed.

Kvinder blev befrugtet med abesæd

Frem for at producere små mutanter begyndte hunaberne imidlertid at dø en efter en. Ivanov erkendte, at han måtte forsøge sig ad andre veje, hvis eksperimentet skulle lykkes: Kvinder skulle insemineres med abesæd.

Snart havde fem sovjetiske kvinder frivilligt meldt sig, og det prestigefyldte projekt kunne sættes i gang. Eksperimentet gik dog langt fra, som Ivanov og kvinderne havde forestillet sig...

Vil du læse mere?


Vil du vide, hvordan det gik med Ivanovs mutantforsøg så download hele artiklen fra Historie nr. 15/2014 her:

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i...

Læs også