Tuckers drøm om en mere moderne og sikker bil brast, da myndighederne anklagede ham for at snyde investorerne.

Tuckers bil var en genial fiasko

Da konstruktøren Preston Tucker lancerede USA's mest avancerede personbil, var konkurrenterne skræmte. Bilen tegnede til at blive en kæmpemæssig succes – og måtte stoppes med alle midler.

23. april 2013 af Ebbe Rasch

Massiv mediedækning på Tucker '48 Sedan

Direktøren Preston Tucker var optimistisk. Allerede før en eneste Tucker '48 Sedan var køreklar, havde bilen fået massiv mediedækning, og til dagens officielle præsentation forventede han 3.000 gæster på fabrikken i Chicago. Men han tog fejl. Allerede tidligt om morgenen den 19. juni 1947 var parkeringspladsen overfyldt, og kl. 15 sad 5.000 tilhørere forventningsfuldt og ventede på at se bilen, som Tucker havde lovet ville indvarsle en helt ny æra.

Preston Tucker dækkede over ufærdig bil

Fra podiet berettede Preston Tucker begejstret om bilen, som med hidtil uset fart, sikkerhed og komfort ville bringe personbilen ud af mellemkrigsårenes skygge. Han tog sig god tid til sin tale. For få meter bag bagtæppet forsøgte mekanikere at lappe prototypen sammen, så den i det mindste kunne trille ind på scenen og ligne en køreklar bil.

Download artikel

Download hele artiklen, og læs mere om Tuckers drøm om en mere moderne og sikker bil, der skulle give Ford og andre bilfabrikanter baghjul.

(OBS. Kræver at du registrerer dig som bruger - det er gratis og tager kun et øjeblik.)

Måske er du interesseret i...

Læs også