Eagle-diamanten

Stor amerikansk diamant gik for 1 dollar.

Eagle-diamanten

Hårde tider i Eagle

Charles Wood og hans kone Clarissa havde lejet et lille stykke land lidt udenfor den lille by Eagle i det sydlige Wisconsin, USA. En dag i 1876 var han ved at grave en ny brønd, og stødte på en sten, der lyste sært ”med en farve som solen”. Han mente, det kunne være en topaz, og tillagde den ikke større betydning.

Men tiderne var hårde i Wisconsin, så nogle år efter solgte Clarissa den underlige sten til juveleren Samuel B. Boynton fra den nærmeste storby, Milwaukee. Hun syntes, prisen på 1 dollar var lige lovlig lav, men efter et par dages betænkningstid slog hun til. Boynton fik bekræftet, at stenen var en diamant på 16,25 karat, og han solgte den for 700 dollar. Clarissa sagsøgte ham, men retten mente, at hun burde have vidst, at stenen kunne være mere værd.

Eagle, som diamanten kom til at hedde, endte på Det Amerikanske Museum for Naturhistorie. Den blev dog stjålet i 1964 og findes sandsynligvis ikke længere.

Men på stedet, hvor Charles Wood havde sin brønd, har borgerne i Eagle rejst et vandtårn – med en stor, gul smiley på toppen.