Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eagle-diamanten

Teknik - Råstoffer

Eagle-diamanten

Stor amerikansk diamant gik for 1 dollar.

Hårde tider i Eagle

Charles Wood og hans kone Clarissa havde lejet et lille stykke land lidt udenfor den lille by Eagle i det sydlige Wisconsin, USA. En dag i 1876 var han ved at grave en ny brønd, og stødte på en sten, der lyste sært ”med en farve som solen”. Han mente, det kunne være en topaz, og tillagde den ikke større betydning.

Men tiderne var hårde i Wisconsin, så nogle år efter solgte Clarissa den underlige sten til juveleren Samuel B. Boynton fra den nærmeste storby, Milwaukee. Hun syntes, prisen på 1 dollar var lige lovlig lav, men efter et par dages betænkningstid slog hun til. Boynton fik bekræftet, at stenen var en diamant på 16,25 karat, og han solgte den for 700 dollar. Clarissa sagsøgte ham, men retten mente, at hun burde have vidst, at stenen kunne være mere værd.

Eagle, som diamanten kom til at hedde, endte på Det Amerikanske Museum for Naturhistorie. Den blev dog stjålet i 1964 og findes sandsynligvis ikke længere.

Men på stedet, hvor Charles Wood havde sin brønd, har borgerne i Eagle rejst et vandtårn – med en stor, gul smiley på toppen.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul