Sortskægs piratskib var Caribiens skræk

Fra stævnen på sit flagskib, Queen Anne’s Revenge, spredte den berygtede piratkonge Sortskæg rædsel i 1700-tallets caribiske farvande. Alene synet af det store sørøverskibs mange kanoner og Sortskægs sorte flag fik de fleste handelsskibe til at overgive sig uden kamp – blot for at besætningen kunne redde livet.

Skibets berygtede kaptajn: Edward “Sortskæg” Teach

Engelske Edward Teach – kendt som Sortskæg – er en af historiens mest berømte pirater. Hans karriere tog fart, da han i 1716 sluttede sig til en gruppe caribiske pirater.

De kaprede flere skibe, bl.a. et fransk handelsskib, som Sortskæg blev kaptajn på. Han omdøbte skibet til Queen Anne’s Revenge, monterede 40 kanoner og hærgede Caribien og USA’s østkyst.

Sortskæg fik ry for at være særdeles brutal, og ofte overgav hans ofre sig, når de så hans flag. Sørøverkaptajnen blev dræbt i 1718 i en duel med en britisk officer, som var sendt ud for at jagte ham.

Klik på ikonerne herunder, og få en rundtur på Sortskægs skib.

40 kanoner skød fjenden i sænk

Sortskægs flagskib var udstyret med 40 kanoner. Affyringen af kanonerne var et slidsomt arbejde, som både krævede et stort mandskab og et godt samarbejde.

Vraget er fundet!

Eksperter erklærede i 2011, at et vrag fundet ud for North Carolina, USA, er res­ter­ne af Queen Anne’s Revenge. Skibet lå ca. 1,6 km ud fra kysten på 8,5 meters dybde. Dykkere har indtil videre identificeret 31 kanoner og bjærget bl.a. et stort antal mønter, sværd og keramik.

© AP/Polfoto