Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vild luksus: Nu kan du besøge Titanic med ubåd

For en billetpris på over 700.000 kroner kan du i 2018 komme ned på havets bund og se et af historiens mest berømte skibsvrag.

Wikimedia Commons

På rejsens fjerde dag gik det galt. Titanic var på vej fra Southampton i England til New York i USA, da det ramte et isbjerg og endte med at synke.

Dér – på havets bund – har skibet ligget siden 1912, men nu bliver det muligt for et helt særligt turistsegment at komme ned og se skibet.

Turen er arrangeret af det engelske firma Blue Marble Private, og en billet koster 86.500 pund – ca. 741.000 kr. Firmaet skriver på deres hjemmeside, at turistturene vil påbegynde i 2018.

Dyk i miniubåde

Den kostelige sightseeing tager i alt otte dage, og dykkerturen ned til vraget – turens højdepunkt – vil foregå i to miniubåde.

Ubådene hedder Cyclops 2 og er ejede af det amerikanske firma OceanGate.

Cyclops 2 har plads til fem personer ad gangen.

© OceanGate

Blev først fundet i 1985

Turisterne vil blive taget ned på fire kilometers dybde, hvor Titanic-vraget ligger. I alt tager turen i ubåden fem timer.

Selvom skibet sank tilbage i 1912, blev det først fundet i 1985. Og her fandt man ud af, at skibets for- og agterstavn, som brækkede i hvert sit stykke under forlisset, ligger med ca. 600 meters afstand.

Første turist har booket

De velhavende og frygtløse turister vil blive fløjet fra Newfoundland i helikopter til ekspeditionens yacht, som ligger på stedet for Titanics forlis. Og fra yachten stiger turisterne om bord i ubådene.

© OceanGate

Der er kun plads til ni turister på en ekspedition, og Daily Mail skriver, at den 49-årige Renata Rojas fra New York allerede har betalt et depositum for den første tur.

Læs også:

Søfart

Bag om Titanic: Sådan blev luksusskibet bygget

10 minutter
Søfart

Ubåd: introduktion til ubådens historie

6 minutter
Søfart

Filminstruktør vil sikre Titanic-skatte for milliarder

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul