Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Militærmuseet i Toledo ­forventer at digitalisere mange flere genstande i fremtiden.

© Ingheritag3D
Teknik - Våben

Smukt sværd kan nu ses i 3D

Et elegant sværd skabt af de bedste smede i Granada og brugt af en de største muslimske krigsherrer i Spanien kan nu ses i en nøje skabt 3D kopi.

I 1483 under slaget om Lucena blev den 90-årige muslimske krigsherre Ali Atar dræbt af spanske tropper fra kongeriget Castilien.

Krigsherrens majestætiske sværd i bl.a. guld og elfenben blev taget som krigsbytte af Castiliens kongefamilie, hvor det gik i arv som en stor skat.

Kongefamilien gemte på sværdet i flere hundrede år, men det blev til sidst doneret til Militærmuseet i Toledo, som har sine rødder tilbage i det Royale Militær Museum, der åbnede i 1803.

Sværdet skal ses af alle

Nu har museet besluttet sig for, at det ikke længere skal gemmes væk og som en del af et digitalt konserverings­projekt er sværdets skæfte blevet filmet fra alle vinkler og skabt i en flot 3D-kopi.

Den er frit tilgængelig og idéen er, at museet med tiden vil digitalisere en stor del af samlingen, så genstandene kan let og hurtigt kan beundres og studeres af folk i hele verden.

Det smukke sværd kan ses her:

Læs også:

Våben under 2. verdenskrig

Tiger-kampvognen levede ikke op til sit ry

1 minut
Opfindelser

Papiret revolutionerede al kommunikation

2 minutter
Våben

Aztekernes våben flåede fjenderne

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul