Brødrene Walter og Reimar Horten byggede modelfly fra barnsben. Takket være Walters organisationstalent fik Reimar mulighed for at udvikle sine ideer om enkeltvingede fly.

Hitlers usynlige jetjager skulle vinde krigen

I de sidste uger af 2. verdenskrig finder amerikanske tropper et ukendt jetjager skjult i en hangar. Flyet er så avanceret, at det kunne have ændret krigens udfald.

1. oktober 2013

Brødre arbejder på nazi-jetjager

Nazityskland er ved at tabe krigen, men to brødre arbejder ufortrødent videre på en banebrydende ny jetjager, der både kan flyve fra fjendens jagere og skjule sig for radarer. Verdens første stealth­fly er højdepunktet af Reimar og Walter Hortens 20 år lange arbejde med flyvende vinger.

Hitlers Nazi-jetjager har ny og avanceret motortype

Flyet er så usædvanligt, at de amerikanske soldater først ikke forstår, hvad de ser, da de i april 1945 trænger ind i en øde hangar 150 km fra Frankfurt am Main. Det glatte grågrønne fly med påmalede hagekors er én stor vinge, som bagtil ender i en slank spids. Faconen minder mest af alt om en flagermus. Flyet har ingen propeller. I stedet sidder to jetmotorer, en helt ny og hyperavanceret motortype, indlejret i flykroppen på hver side af cockpittet.

Amerikanere leder desperat efter Hitlers nye våben

Her i krigens slutspurt er amerikanerne på desperat jagt efter Hitlers “wunderwaffen” – banebrydende nye våben, der skulle vende krigslykken for nazisterne. Den teknologiske viden må for enhver pris ikke falde i hænderne på den Røde Hær, der rykker frem gennem Tyskland fra øst. Ved et kig på listen over kendte tyske vidundervåben står det klart, at flyet i hangaren er den “usynlige“ jetjager Ho 229.

Som abonnent kan du downloade hele artiklen om Hitlers usynlige jetjager, hvor du blandt andet se en detaljeret tegning af flyet.


Ikke abonnent?
Bliv abonnent og få adgang til alt indhold på historienet.dk

Måske er du interesseret i...

Læs også