Mini-tanks var i virkeligheden fjernstyrede miner
Umiddelbart lød Goliath som en genial idé - et af Hitlers "wunderwaffen", der kunne ændre krigens gang - men den fjernstyrede mine havde store problemer og var let at sætte ud af spillet.

Britisk tropper betragter i 1944 med forbløffelse tre tysk mini-tanks, som de netop har erobret.
Tyskerne stjal idéen til den fjernstyrede mine Goliath fra en fransk prototype, som tyske tropper erobrede under invasionen af Frankrig i 1940. To år senere var Hitlers våbenindustri klar med en lydsvag videreudvikling, der blev drevet af en elmotor. Den var dog for dyr at masseproducere, så året efter begyndte Nazityskland i stedet at fremstille tusindvis af Goliath 303a, der kørte på benzin.
7.000 mini-tanks nåede Hitler at producere
Over 7.000 fjernstyrede miner nåede tyskerne at producere. En soldat fjernstyrede Goliath fra sit skjul ved hjælp af et primitivt joystick og 650 meter kabel. I kamp fik Goliath størst succes under kampene ved Anzio i januar 1944, hvor den blev indsat mod allierede invasionsstyrker. Også under opstanden i Warszawa i efteråret 1944 viste Goliath sig brugbar, når bygninger med polske frihedskæmpere skulle sprænges i luften.