Columbus' tre skibe

En verden af opdagelser

Her fortæller vi om historiens store opdagelsesrejser: Om Christoffer Columbus’ sørejse til Amerika og om conquistadorernes opdagelse af det nye kontinent.

Vi fortæller om Marco Polos eventyrlige oplevelser i Kina. Om Amelia Earhart, den første kvindelige pilot til at krydse Atlanten, og om hendes mystiske forsvinden.

Om Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedition fra Peru til Polynesien og om David Livingstones udforskning af det centrale Afrika og hans møde med Victoria Falls. Om Roald Amundsen, der som den første nåede Sydpolen og rejste gennem Nordvestpassagen.
Den britiske polarforsker James Weddell har lagt navn til Weddellhavet

Den vilde verden

Tidens store opdagelsesrejser har ikke været uden problemer i mødet med naturens voldsomme væsen. De har budt på sejladser med uvejr og enorme, faretruende bølger. På flyvninger i voldsomt stormvejr med defekt måleudstyr og mangel på brændstof. På tætte ismasser og bidende kulde. Og på farlige dyr, livstruende sygdomme og knugende sult.

Dyk ned i historierne om de vilde opdagelsesrejser til lands, til vands og i luften og om de farer og udfordringer, de opdagelsesrejsende mødte på vejen.