Ubåd tager turister med til Titanic

I anledning af 100-året for Titanics forlis arrangerer et amerikansk firma nu en ekspedition for turister ned til vraget.

RMS Titanics stævn set fra det russiske MIR I undervandsfartøj.

Den store pengepung skal frem, hvis du med egne øjne vil se vraget af det legendariske skib Titanic. Knap 350.000 kroner koster den ekspedition, som det amerikanske selskab Blue Fish står bag i forbindelse med 100-året for skibets forlis.

Kort efter jubilæet vil ubåden MIR dykke ned til vraget, og i ca. 12 timer kan de ombordværende turister komme helt tæt på Titanic og få et indtryk af historiens mest berømte skib.

Titanic - synkefri luksus

Titanic var ikke alene det største og mest luksuriøse skib nogensinde. Det gik også for at være synkefrit. Så da skibet den 15. april 1912 gik ned med over 1.500 passagerer, var en legende født. Forliset har siden bjergtaget millioner af mennesker og resulteret i både bøger, musicals og film, men også en årelang jagt på vraget.

I 1986 fandt den amerikanske marinearkæolog Robert Ballard skibet på 3.800 meters dybde ud for Newfoundlands kyst. Selvom Titanic var brækket over i to, kunne Ballard konstatere, at skibet var forholdsvist velbevaret.

Indtil flere undervandsekspeditioner har efter opdagelsen været omkring vraget, ligesom turister også er begyndt at strømme til. På jubilæums-turen er dog kun få ledige pladser, og Blue Fish opfordrer interesserede til at tilmelde sig hurtigst muligt.

Se videoklip om turen her: