Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Det værdifulde Ravkammer var en gave til den russiske tsar Peter den Store.

© Branson DeCou (1892–1941), Wikimedia
Udforskning - Skattejagt

Historiker: Nazisterne skjulte historisk skat i deres bunker

I flere årtier har skattejægere jagtet én af historiens største skatte – det legendariske Ravkammer. Nu mener en historiker at have fundet skjulestedet.

Jagten på én af 2. verdenskrigs største skatte er muligvis ved at nå til vejs ende.

For ifølge historiker Bartlomiej Plebanczyk fra Mamerki Museum i Nordøstpolen ligger alle værdierne fra det legendariske Ravkammer gemt i en skovdækket bunker nær landsbyen Mamerki i Polen:

"Vi tror, at bunkeren indeholder de stjålne genstande fra Ravkammeret, men også andet stjålet kunst. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at rummet er bygget til at skjule skatte".

Nazisterne stjal skattene

Det eksklusive Ravkammer var en gave til den russiske tsar Peter den Store og blev opført i Katharinapaladset nær Skt. Petersborg i 1700-tallet. Rummet var udsmykket med hele 450 kg rav samt guld og dyrebare juveler, som i dag har en værdi på mere end tre mia. danske kroner.

Da de tyske tropper invaderede Sovjetunionen under 2. verdenskrig, røvede de kammeret og transporterede de stjålne genstande til Königsberg i Østpreussen. Men i begyndelsen af 1945 skulle Adolf Hitler angiveligt have beordret alle de dyrebare genstande væk derfra, og siden har ingen fundet dem.

Radar viste et hemmeligt rum

Nogle år efter krigen udtalte en tidligere tysk vagt, at han i 1944 havde set tyskerne slæbe et tungt læs fra en lastbil ind i den nu skovdækkede bunker.

Den beretning var medvirkende til, at museet for nyligt foretog en radarundersøgelse af den tyske bunker. Undersøgelsen viste, at bygningen indeholder et hidtil ukendt rum, som måler 3x1,5 meter.

Om fire til otte uger vil museet indsætte et kamera i én af væggene. Først da vil vi finde ud af, om bunkeren virkelig gemmer på den eftertragtede skat.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul