Nathaniel Harrington/Allen Exploration

Kæmpe guldskat fundet ved spansk skibsvrag

Eksperterne troede at spansk skatte-skib var fuldstændig plyndret for værdier, men skibet viste sig at være omringet af guldskatte.

Efter mere end 350 år og utallige plydringsforsøg var de fleste overbeviste om, at der ikke var flere skatte at finde nær den spanske galeon Nuestra Señora de las Maravillas.

Skibet sank i 1656 ud for Bahamas' kyst. Kun 45 ud af de 650 ombordværende overlevede.

I årenes løb har arkæologer og skattejægere ivrigt besøgt vraget i jagten på den enorme skat af sølv og guld, som skibet var lastet med.

© Nathaniel Harrington/Allen Exploration

Der var derfor ikke de store håb om at gøre store fund, da en ny ekspedition for nylig besøgte vraget.

Og mens selve vraget ganske rigtigt var blevet renset godt for værdigenstande, lykkedes det ekspeditionen af finde store mængder af guld, sølv og smykker i et 13 kvadratkilometer stort område omkring vraget.

Moderne måleudstyr gjorde udslaget

Ved hjælp af magnetisk måleudstyr har ekspeditionen, der ledes af filantrop og dykker Carl Allen, været i stand til at finde selv små genstande der var blevet ført med strømmen i en langt spor væk fra vraget.

I alt 8.800 metalliske genstande blev fundet af måleudstyret, og hvert af dem bliver nu undersøgt.

Indtil videre er der blandt andet dukket sølvbarer, guldsmykker, mønter, krukker med spansk olivenolie, kinesisk porcelæn, vinflasker, sværdhæfter og mange – mange flere ting frem, som fortidens skattejægere havde overset.

Alle de fundne genstande skal nu udstilles på et helt nyt maritimt museum i Bahamas.