hansonsauctioneers.co.uk

Sheriffen af Nottinghams ring solgt

Alt, der lugter lidt af Robin Hood, er populært blandt Storbritanniens samlere. Den heldige finder tjente godt på salget.

I sommeren 2020 fandt en hobby-arkæolog en guldring ved hjælp af sin metal-detektor. Efterfølgende undersøgelser afslørede, at den havde tilhørt sheriffen af Nottingham, og nu er ringen blevet solgt.

I Robin Hood-film er sheriffen ærke-skurken, som udplyndrer bønderne, så Robin må tage fra de rige og give til de fattige. Mens Robin Hood er et muntert eventyr fuld af fiktive personer, fandtes der faktisk en sherif i Nottingham – såvel som i alle andre større britiske byer.

Ved at studere inskriptionerne i ringen kunne eksperter slå fast, at den havde tilhørt sir Matthew Jenison, der var Nottinghams sherif i 1683.

På den såkaldte signetring sad sir Matthews segl. Når han havde underskrevet officielle dokumenter, forsynede han dem med et aftryk af seglet i en klat lak.

Sir Matthew havde måske mere end titlen tilfælles med filmenes sherif af Nottingham. Noget tyder på, at sir Matthew var en skurk – han døde i hvert fald i gældsfængsel i 1734.

© Thomas Hosmer Shepherd

Ringen var en lille bil værd

Ud over at opkræve skatter havde sir Matthew til opgave at drive det lokale fængsel og udpege jurymedlemmer til retssager.

Efter historikernes undersøgelser fik den heldige hobby-arkæolog ringen tilbage og valgte at sætte den til salg på en auktion. Hammerslaget lød på 75.000 kr.