Knogle fra Amelia Earhart fundet

Amelia Earhart forsvandt sporløst, da hun forsøgte at flyve Jorden rundt i 1937 - nu mener en gruppe retsmedicinere at have fundet en knogle, der kunne været et match.

Amelia Earhart ved sit fly

Den 2. juli 1937 skulle Amelia Earhart lande på Howland Island i Stillehavet, men hun nåede aldrig frem. Hendes sidste radiomeddelelse lød “Vi flyver nu fra nord mod syd”.

© Shutterstock

En gruppe forskere fra The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR, red.) mener, at de har identificeret en overarmsknogle fra piloten Amelia Earhart.

Knoglen blev, sammen med andre knoglerester, allerede fundet i 1940 på den lille ø Nikumaroro, men dengang konkluderede en læge, at knoglerne tilhørte en mand.

Retsmedicinere på sporet af Earhart

I 1937 forsvandt Amelia Earhart, mens hun var i gang med at flyve Jorden rundt som den første kvinde. På vej fra Papua Ny Guinea til Howland Island mistede øens flyveplads radiokontakten til flyet.

Siden da har et utal af eksperter og amatører forgæves forsøgt at finde ud af, hvor Earhart styrtede ned.

TIGHAR’s retsmedicinere har sammenlignet fotos af Earharts usædvanlig lange arme med knoglens dimensioner, og de mener, at overarmsknoglen godt kan have tilhørt hende.

På Nikumaroro har TIGHAR tidligere fundet en beholder med en creme mod fregner, som Earhart ofte anvendte.