Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Flere fund hævdes at stamme fra det berømte fly, men for første gang har forskerne kunnet bevise påstanden.

Udforskning - Vilde missioner

Vragdel stammer fra Amelia Earharts fly

Forskere har fastslået, at et stykke aluminium fundet på øen Nikumaroro er fra Amelia Earharts sagnomspundne fly, der forsvandt i 1937.

Forskere sikre på at vragdel er fra Amelia Earharts fly

For første gang nogensinde er forskere sikre på at have fundet en vragdel fra piloten Amelia Earharts fly. Hun forsvandt sporløst 2. juli 1937 under et forsøg på at flyve Jorden rundt ved ækvator.

Vragdelen er en aluminiumsplade, som blev fundet i 1991 på øen Nikumaroro, der ligger i Stillehavet mellem Australien og Hawaii. Nu har forskerne fundet beviser for, at pladen blev sat på Earharts
fly under en reparation i Miami, en måned før hun forsvandt.

"Pladens størrelse, facon, materiale og nittemønster passer til Earharts fly, som et fingeraftryk passer til et menneske", siger Ric Gillespie, direktør for forskerteamet TIGHAR, til Discovery News.

Gillespies teori er, at piloten nød­landede på Nikumaroro sammen med sin navigatør, hvorefter flyet blev taget af tidevandet, og de to omkom på øen. En sonarscanning har afsløret et flylignende objekt på havbunden, og TIGHAR har planlagt at afsøge området i juni.

Pladen passer til flyet

Aluminiumspladen dækkede et ødelagt navigationsvindue. Billedet er taget en måned før, Earhart forsvandt.

Forskerteamet TIGHAR har nøje sammenlignet vragdelen med et fly af samme type som det, Amelia Earhart fløj: et Lockheed Electra. Både pladens størrelse, facon, materiale og nittemønster passer til flytypen.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul