hansonsauctioneers.co.uk

Bog fra 1600-tallet afslører hvordan aliens ser ud

Den berømte hollandske videnskabsmand Huygens forklarer i en nyfunden bog ikke kun, hvordan marsmænd så ud, men også hvad de lavede.

Jim Spencer fra det engelske auktionshus Hansons spærrede øjnene op, da bogeksperten for nylig modtog et værk til vurdering. Bogen fra 1698 viste sig at være lidt af en sensation.

I det genoptrykte værk gør den berømte hollandske videnskabsmand Christiaan Huygens (1629-1695) sig tanker om rumvæsener – et usædvanligt emne for over 300 år siden.

“Bogen forsøger at beskrive, hvordan rumvæsener kunne se ud, hvad de bruger deres tid på, og sågar hvordan deres musik lød. Det virker næsten komisk, men er baseret på datidens videnskabelige viden. Og hvem ved, hvordan vores tanker om disse sager vil tage sig ud om 324 år”, forklarer Spencer.

Bogtitler var ofte bøgers eneste reklame i 1600-tallet. Derfor var titlen som regel lang og forklarende.

© hansonsauctioneers.co.uk

Rumvæsner elsker at sejle

Bogen bærer den alenlange titel “Den himmelske verden udforsket: Eller, formodninger om indbyggere, planter og produktioner af verdenerne på planeterne”. I værket forklarer Huygens, at rumvæsner sandsynligvis har hænder lige som mennesker. Hans argument lyder:

“Hvad kunne vi opfinde eller forestille os, der så præcist er designet til enhver tænkelig brug, som hænderne er?

Huygens slår også fast, at rumvæsenerne sandsynligvis er glade for astronomi, og at de lytter til musik og sejler i både.

Bogen vil blive solgt på auktion den 5. juli, og startbuddet forventes at ligge på 17.000 til 23.000 kroner.