Forskerne har minutiøst undersøgt flere hundrede mumier for at fastslå deres dødsårsager.

Oldtidens mennesker kendte ikke til kræft

Kræft var så godt som ikke-eksisterende i oldtiden, viser undersøgelser af gamle medicinske tekster og mumier fra Egypten og Sydamerika.

Kræft var så godt som ikke-eksisterende i oldtiden. Det fastslår en gruppe forskere, som har undersøgt gamle medicinske tekster og flere hundrede mumier fra Egypten og Sydamerika.

Konklusionen er, at kræft ikke er en naturlig forekommende sygdom, men skyldes forurening og moderne livsførelse. Bl.a. viser undersøgelsen, at antallet af kræftramte steg voldsomt ved industrialiseringens begyndelse i 1700-tallet.

“I industrielle samfund er kræft kun overgået af hjerte-kar-sygdomme som dødsårsag, men i oldtiden var sygdommen ekstrem sjælden”, siger biomedicinsk egyptolog Rosalie David, som er overbevist om, at kræft er en menneskeskabt lidelse – fremprovokeret af industriel forurening og ændringer i vores livsstil og madvaner.

Af de mange hundrede mumier viste blot én tegn på kræft, selv om sygdommen i dag står bag næsten hvert tredje dødsfald i Vesten. Håbet er, at den nye forskning vil kaste lys over kræftens oprindelse og frembringe nye behandlingsformer

Måske er du interesseret i...

Læs også