Figuren Bertie Bassett gør stadig reklame for Bassetts lakridskonfekt.

Slik blev solgt som medicin

Kakao hjalp på potensen, apoteket solgte marcipan mod forstoppelse, og skumfiduser tog forkølelsen. Engang var slik så kostbart, at det blev solgt som medicin. Men så faldt sukkerprisen, heldigvis.

8. juli 2013 af Jasmina Nielsen

Klodset sælger opfinder slik-succes

Siden 1842 havde George Bassetts fabrik i Sheffield produceret et voksende antal sliksorter. I staben havde fabrikken en sælger, Charlie Thomson, der var temmelig klodset. Ifølge fabrikkens egen fortælling var Thomson i 1899 på besøg hos en vrangvillig kunde i Leicester, som nægtede at aftage et eneste af de søde produkter.

Den klodsede Thomson kom til at tabe sin salgs­bakke med hele sortimentet af lakrids og andre søde sager ned på disken. Da kunden så det farverige syn af sammenfiltret slik, blev han så begejstret, at han bestilte en sending af det nye slik. Thomson skyndte sig at kalde det "Bassett's Allsorts" – et navn, som har hængt ved lige siden og gjort lakridskonfekten til en gigantisk succes.

Download hele artiklen fra Historie nr. 11/2013, hvor du kan læse mere om slikkets "gavnlige" virkninger.

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i...

Læs også