Vores stenalder-forfædre havde sex med alt på to ben

Ny forskning af menneskets gener fastslår, at mange af os indeholder DNA-spor efter flere uddøde og tidligere ukendte menneskearter.

Homo sapiens havde sex med et væld af andre menneskearter i stenalderen, men forskerne kan ikke sige, om der var kærlighed involveret.

© Shutterstock

De tidligere Homo sapiens havde sex med mindst fire forskellige andre menneskearter, da de emigrerede fra Afrika fra omkring 70.000 f.Kr.

Det viser forskning fra University of Adelaide, der igennem analyser af DNA fra hele verden har klargjort, at vores DNA indeholder spor efter flere uddøde menneskearter, og hvordan denne blanding fandt sted.

Var sammen med ukendte menneskearter

To af disse grupper, neandertalerne og denisovanerne fra Asien, var kendt i forvejen, men forskerne har også fundet DNA-spor fra to ukendte menneskearter. Den ene boede i det sydlige asien og den anden på den indonesiske ø Flores. Sidstnævnte er dog en anden race end Homo floresiensis, som der også er fundet spor efter på Flores. Da stort set intet vides om de to racer, har de indtil videre blot fået navnene Uddød hominin 1 og 2.

“Øerne i Sydøstasien var et proppet sted, da moderne mennesker først ankom til regionen. Mindst tre andre menneskearter boede i området, og vores forfædre parrede sig med dem, inden de andre arter uddøde”, fortæller Dr. João Teixeira fra forskningsholdet.

Homo sapiens overtog de andres plads

De forskellige menneskearter i Asien levede desuden relativt isoleret fra hinanden i flere tusind år, indtil vores forfædre ankom. Forskningen tyder på, at ankomsten af Homo sapiens i et område hurtigt førte til, at de andre menneskearter døde ud eller forsvandt.